Skip to content
Balvu baznīca
Daugavpils M. Lutera katedrāle
Dignājas baznīca
Aizkraukles Kristus Spēka baznīca
Gostiņu baznīca
Neretas baznīca
Dignājas baznīca
Neretas baznīca
Balvu baznīca
Cesvaines baznīca
Daugavpils M. Lutera katedrāle

Diecēzes mācītāju konvents Krustpilī

Garīdznieku konvents Krustpilī pulcēja diecēzes mācītājus no visiem prāvesta iecirkņiem kopīgā apvienotā konventā.

Bīskaps un garīdznieki ir vienojušies par regulāriem visas diecēzes garīdznieku konventiem, kas turpmāk notiks reizi divos mēnešos. Vietas mainīsies.

Klātesošie vienojās rīta lūgšanā 5. Lieldienu svētdienas Cantate noskaņā. Bīskaps sirsnīgi sveica konventa lektoru Dr. Čārlzu Evansonu un viņa pavadoni Darjus Petkunas no Lietuvas, Madonas prāvestu Hansu Jensonu, Sēlpils prāvestu Ainaru Spriņģi, mācītāju Ģirtu Grietiņu (kurš tulkoja lekciju), Reini Kulbergu, Alvi Āboliņu, Mārtiņu Vaickovski, Haraldu Bieti, Ēvaldu Bērziņu, izteica prieku par klātesošajiem draudžu locekļiem no Viesītes un Krustpils draudzes u.c.

Lektors Dr. Čārlzs Evansons dzīvo Klaipēdā, Lietuvā. 45 gadus viņš ir kalpojis kā draudzes mācītājs un arī daļēji kā profesors Amerikā. 1999. gadā viņš saņēma aicinājumu mācīt Klaipēdas Teoloģijas fakultātē. Līdz 2004. g. Dr. Evansons bija minētās fakultātes profesors. Ar 2005.g. viņš sāka strādāt par bīskapa un Konsistorijas teoloģisko konsultantu Lietuvas luteriskajā Baznīcā. Tajā laikā profesors sāka arī nepilna laika pasniedzēja darbu Lutera Akadēmijā Rīgā. Dr. Evansons ir runājis daudzos prāvesta iecirkņos Latvijas ev. lut. Baznīcā. Viesodamies Daugavpils diecēzē jau piekto reizi un četras no tām tieši Jēkabpilī, profesors joko, kas šeit esot diecēzes centrs. No 2011. gada viņš ir arī Teoloģiskās izglītības konsultants Latvijas un Lietuvas luteriskajās Baznīcās un meklē iespējas konsultēt abas Baznīcas šajā finansiāli ļoti sarežģītajā laikā. Doktors piebilda, ka tas, ko Kungs teica pirms 2000 gadiem, joprojām ir patiesība – ka lauki ir gatavi pļaujai, bet ir maz strādnieku. Tad nu mēs lūdzam, lai Kungs sūta pļāvējus pļaujā, un luteriskā Baznīca vienmēr ir ticējusi, ka mums vajadzīgi izglītoti garīdznieki. Mēs gribam darīt visu, ko varam, lai mūsu mācītāji iegūtu adekvātu teoloģisku izglītību. Vesela pusgadsimta periodā tā ir bijusi ļoti grūti iegūstama izglītība. Tagad ir jāizmanto visi resursi, lai mācītāji būtu sagatavoti kalpošanai draudzē.

Noslēgumā bīskaps informēja garīdzniekus par aktualitātēm.

 

7. maijā plkst 11:00 Krustpils baznīcā notiks Daugavpils diecēzes garīdznieku konvents.
Konventa tēmas :

  • 40 dienas pēc Augšāmcelšanās.
  • Svētā Gara dāvanas un to izpratne luteriskajā, Romas katoļu, Pareizticīgo un harizmātiskajā baznīcā.

Par šīm tēmām runās Dr. Evansons.

Noslēgumā dažādi jautājumi.

 

Leave a comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *