Skip to content
Balvu baznīca
Daugavpils M. Lutera katedrāle
Dignājas baznīca
Aizkraukles Kristus Spēka baznīca
Gostiņu baznīca
Neretas baznīca
Dignājas baznīca
Neretas baznīca
Balvu baznīca
Cesvaines baznīca
Daugavpils M. Lutera katedrāle

Daugavpils bīskapa sveiciens Ziemsvētkos

Ik reiz kad kāds stāv mūsu durvju priekšā, mums jāpieņem lēmums. Jāizšķiras- to ielaist vai raidīt prom. Atvērt savas durvis, vai tās vēl ciešāk slēgt. Katra šāda situācija no mums prasa pavisam konkrētu rīcību. Visbiežāk jau apsvērums, pēc kura mēs vadāmies ir ļoti vienkāršs, mēs it ka sev pavaicājam – vai ir vērts?
Vai ir vērts veltīt savu uzmanību, atvēlēt tik dārgo laiku, tam kas durvju priekšā? Vai ir vērts zināmā mērā ielaisties, kur nu vēl ar to dalīties? Vai tiešām tas kas durvju priekšā mani tā uzrunājis, ka pat esmu gatavs sevi daļēji ar to saistīt? Vai ir vērts?
Durvju priekšā atkal stāv Ziemsvētki! Ar šo svētku galveno formu un saturu. Ziemsvētku saturs ir Dieva tik lielā Mīlestība! Ziemsvētku forma – tikko Marijai dzimušais bērniņš .Jaundzimušais – Jēzus.
Jaundzimušie atnes sev līdzi debesis. Tie tik cieši jūt, no kurienes tie nāk un kas tiem līdzi iedots. Debesu spožums staro viņu acis un viņu atklātajās sejās. Šis skats gan ar laiku kļūst noslēgtāks, taču debesis paliek. Viņu būtība nespēj to noslēpt. Tas vienmēr vēlas kļūt atpazīts – Dieva bērns katrā cilvēkā.
Daļa no Debesīm iemājo katrā no mums. Tādēļ mūsu katra durvju priekšā atkal stāv Ziemsvētki. Vēlos katram no jums dalīt līdzi vārdus no Lūkasa evaņģēlija 1 nodaļas “Mana dvēsele slavē To Kungu, Un mans gars gavilē par Dievu, manu Pestītāju.”
Mūsu sirds, mūsu persona, mūsu ticība- tam vajag Dievu, Viņa Gaismu, Dieva tuvumu caur Jēzu Kristu. Tagad ir īstais laiks, satvert šo Vēsti, piedzīvot svētkus vienotībā ar Dievu, izdzīvot tos ticība. Tagad ir īstais laiks ļaut dvēselei slavēt un garam gavilēt, jo iemesls tam ir vislielākais- Kristus Glābējs ir klāt. pateicoties Dieva Mīlestībai nevienam no mums vairs nav jājūtas vientuļam, aizmirstam un liekam.
No visas sirds sveicu ikvienu no Jums šajos Kristus dzimšanas svētkos. Lai Dieva tuvums, mīlestība un svētība palīdz mums izstaigāt Jauna 2013 gada gaidītos un negaidītos ceļus!
+Einars Alpe LELB Daugavpils bīskaps

Leave a comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *