Skip to content
Balvu baznīca
Daugavpils M. Lutera katedrāle
Dignājas baznīca
Aizkraukles Kristus Spēka baznīca
Gostiņu baznīca
Neretas baznīca
Dignājas baznīca
Neretas baznīca
Balvu baznīca
Cesvaines baznīca
Daugavpils M. Lutera katedrāle

Krustpils baznīcai 185

“…no visām malām sanāca Dievu slavēt un teikt, kā arī jauku baznīcu apraudzīt un viņas iesvētīšanu redzēt,” tā par Krustpils baznīcu vēstīja “Latviešu Avīzes” – pirmais laikraksts latviešu valodā 1824. gadā.
3. oktobrī svinējāim šī notikuma 185. jubileju. Svētku dievkalpojumu plkst. 10:00 vadīja Daugavpils diecēzes bīskaps Einārs Alpe.
Dievnams, kādu to redzam šodien, 185 gadu gaitā ir kalpojis un joprojām kalpo krustpiliešiem un plašai apkārtnei par garīgo un kultūras centru, kurā tie piesavinājušies “ikvienu cēlu, augstu dziņu” (LELB Dz.gr. 440,3). Baznīca pārcietusi karus, vandāļu plosīšanos, naidīgas varas, bet joprojām uzticīgi ļaudis to ir atjaunojuši, kopuši un lolojuši kā ceturto bausli par vecāku godāšanu turēdami. Par to vēstī nupat jubilejas gadā izdotā grāmata “Krustpils luterāņu baznīca gadsimtu plūsmā”. “Tā ir celta uz stipra pamata, kuru cilvēki vien nespēj likt – uz ticības pamata Dievam,” tā par Krustpils baznīcu raksta grāmatas autore L. Ābolniece. Tāpēc dievnama jubileja nav vienkārši jubileja, kādu arī citādi mums ir daudz. Tas ir nopietns iemesls Dievu godināt un pateikties, lai mums labi klātos un mēs varētu ilgi dzīvot savā zemē.

Avots:  http://daugavpilsdieceze.lv

Leave a comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *