Skip to content
Balvu baznīca
Daugavpils M. Lutera katedrāle
Dignājas baznīca
Aizkraukles Kristus Spēka baznīca
Gostiņu baznīca
Neretas baznīca
Dignājas baznīca
Neretas baznīca
Balvu baznīca
Cesvaines baznīca
Daugavpils M. Lutera katedrāle

Asares luterāņu draudzes ziņas

2011.gada 27.oktobrī ir uzsākta 9 Asares luterāņu baznīcas logu nomaiņa – tas ir projekta “Dievnama acis” noslēguma posms. “DIEVNAMA ACIS” ir LEADER programmas projekts ELFLA pasākumam “Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā”, 2.aktivitātē, 8.rīcībā “Mantojums”. Biedrībā darbojas Asares luterāņu draudzes cilvēki. Tā nodibināta ar mērķi piesaistīt ES finansējumu rakstot projektus, kuros paredzēta baznīcas ēkas renovācija, valsts mākslas priekšmetu restaurācija un baznīcas dārza labiekārtošana.

Rīta pusē pie mums ierodas firmas CESVAINES LOGI meistari ar izgatavotajiem baznīcas logiem. Skatu priecē profesionāli, glīti izgatavotie rāmji un vērtnes, kopskatam pieskaņots krāsojums, rūšu stiklojums, arkveida daļas krāsainās vitrāžas  un vērtņu stiprinājuma vēsturisko elementu –  krampīšu un cilpiņu savstarpēja saderība. Katrs atsevišķs elements un visi kopā veido vienotu harmonisku konstrukciju un to grūti atšķirt no baznīcā vēl esošā oriģinālā loga.
Ātri tiek samontētas sastatnes un baznīcas ēkas dienvidu pusē sākas veco logu rāmju demontāža. Līdz 29.oktobra vakara tumsai Ingus  Ērglis un viņa meistari jau ir ielikuši un nostiprinājuši visus 9 jaunos logus, iztīrījuši jumta notekas un uzsākuši logu ailu ārējo un iekšējo apdari. Darbi turpinās.

Cita informācija un attēli biedrības „Betānija” Interneta vietnē.

https://sites.google.com/site/valerijsvenediktovs/news

 

 

Leave a comment

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *